team

de mensen waarmee we dit realiseren

M3V project

Moreen Oud

Moreen begon haar carrière als bouwkundig ingenieur en ontwerper. Door de jaren heen is ze zich meer en meer gaan focussen op het adviseren over onderwijshuisvesting. Haar passie ligt in het creëren van creatieve, innovatieve en duurzame oplossingen voor huisvestingsvraagstukken. Moreen omarmt nieuwe uitdagingen en mogelijkheden, altijd op zoek naar frisse wegen en grensverleggende oplossingen. Met haar uitgebreide kennis van bouwkunde, zet ze zich in voor het ontwikkelen en revitaliseren van schoolgebouwen tot gezonde, duurzame en toekomstbestendige faciliteiten.
Moreen weet opdrachtgevers te enthousiasmeren en mee te nemen naar het juiste resultaat. Haar expertise en enthousiasme vormen een drijvende kracht achter het verwezenlijken van hoogwaardige onderwijsomgevingen die functioneel en inspirerend zijn. Met haar achtergrond en passie voor duurzaamheid en innovatie is Moreen een waardevolle speler in het veld van onderwijshuisvesting.

Harry Vedder

Harry heeft een brede ervaring, zowel als adviseur als bestuurder en leidinggevende. Binnen M3V houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van onderwijs- en huisvestingsconcepten, het adviseren bij complexe (politiek-)bestuurlijke beleidsvraagstukken en het ontwikkelen en initiëren van proces- en systeeminnovaties in de (scholen)bouw. Hij weet opdrachtgevers te verrassen en ze een stap verder te brengen dan vooraf gedacht.
Harry is initiator en uitvoerder van de eerste pilot Living Building Concept in de scholenbouw in Veenendaal. Ook is hij ontwikkelaar van de eerste aanbestedingsstrategieën in de scholenbouw die op Total Cost of Ownership en Sturen op Waarde zijn gebaseerd. Samen met de partners vertaalde hij die ervaringen in het innovatieve scholenbouwconcept De Elementaire School, een van de drie winnende bouwconcepten van Innovatiepartnerschap Scholenbouw (IPS) van de gemeente Amsterdam.

Berger Barnett Architecten

Maurijn Rouwet

Maurijn vindt het bijzonder om als ontwerper van Berger Barnett Architecten betrokken te zijn bij De Elementaire School.
“Het bouwsysteem geeft ons architecten veel vrijheid om voor iedere school een uniek ontwerp te maken dat perfect aansluit bij de visie van het team en de beleving van de kinderen. De langdurige samenwerking tussen de consortiumleden maakt innovatie mogelijk die in traditionele ontwerpprocessen moeizaam te organiseren is. Zo worden radicale doelen op het gebied van circulariteit en duurzaamheid haalbaar.”

Hans Berger

Betrokkenheid bij De Elementaire School heeft voor Hans als partner van en architect bij Berger Barnett Architecten een omslag in denken teweeggebracht. En dat proces is nog steeds gaande.
“Doordat we binnen een consortium veel directer met onze partners en toeleveranciers werken, kunnen we echt stappen maken op het gebied van circulariteit.
Met die kennis in de basis van ons bouwsysteem, kunnen we ons vervolgens volledig richten op de wensen van onze opdrachtgevers en op de unieke uitstraling voor elke nieuwe school.”

Slokker Bouwgroep vestiging Amsterdam

Bob van den Mosselaar

Bob is directeur bij Slokker Bouwgroep vestiging Amsterdam.
Hij is een betrokken directeur met een echte “hands on mentaliteit”. Zijn ruim 20 jaar bouwervaring en opleiding op het gebied van vastgoedontwikkeling stellen hem in staat om alle vraagstukken rondom vastgoedontwikkeling en – realisatie (als gelijke partner) direct te kunnen beantwoorden. Vanwege de door hem opgebouwde platte organisatie blijft hij altijd nauw betrokken tijdens de ontwerp- en realisatiefase.
Deze fases worden vanuit het toevoegen van maximale waarde georganiseerd – maximale waarde vanuit Legolisering van de bouw is één van zijn intrinsieke overtuigingen.
De kernwaarde duurzaamheid, innovatie, kwaliteit geven invulling aan zijn bedrijfsvoering.
Bob staat samen met zijn team voor een open en transparante samenwerking met marktpartijen in alle fases van het ontwerp- en realisatietraject.

Sven van Balen

Sven is adjunct-directeur bij Slokker Bouwgroep vestiging Amsterdam. Hij is verantwoordelijk voor de acquisitie en verwerving van uitdagende binnenstedelijke bouwprojecten. Met een overdosis aan aanstekelijk enthousiasme en zijn brede kennis en ervaring in de bouw- en vastgoedbranche, is hij onder het motto ‘Bouwen voor mensen met respect voor onze planeet’ binnen uiteenlopende samenwerkingen continu op zoek naar de hoogst mogelijke maatschappelijke en duurzame impact.
Bijzonder trots is Sven op het mede door hem ontwikkelde innovatieve bouwconcept De Elementaire School, waarbij hij vanaf het eerste uur betrokken is.

Don Rietvelt

Don is projectleider voorbereiding bij Slokker Bouwgroep vestiging Amsterdam. Met zijn intrinsieke motivatie om kwalitatief hoogwaardige gebouwen tot realisatie te brengen, is hij nauw betrokken bij het innovatieve bouwconcept De Elementaire School. Hij heeft de bouwtechniek in de vingers; van kleins af aan is hij altijd bezig met zijn handen om verschillende creaties te maken.
Met zijn kennis en ervaring duikt hij maar wat graag de diepte in om een ontwerp maakbaar, uitvoerbaar en financieel haalbaar te krijgen. Deze krachtpatser in zijn vak is een echte teamspeler en pakt alles binnen een project aan.

ABB

Hans Nas

Hans is business partner en adviseur bij ABB, ontwikkelaar van gebouwoplossingen (installatie of digitaal). ABB bepaalt visies, ambitie en toekomst, stemt deze af op de mogelijkheden van het gebouw en zet een oplossing op die het gebouw efficiënter, gezonder en hierdoor effectiever maakt.
“Als expert op het gebied van energie- en automatiseringstechnologieën streven wij naar het betrouwbaar leveren van energie op een duurzame en innovatieve wijze. We bieden oplossingen die het gebouw optimaler laten functioneren en diensten digitaal kunnen koppelen, een breed scala aan mogelijkheden om de volledige controle te hebben over het gebouw. Zo creëren we voor iedere ruimte in de school een gezonde werkomgeving en monitoren we de status van een ruimte. Met deze gegevens kunnen de functionaliteiten in individuele ruimten perfect worden geregeld.”

CD20

Roald van der Blij

Met CD20 is eigenaar Roald goed in het vereenvoudigen van complexe ontwerpvraagstukken. Als allround prefab-cascobouwer verzorgt CD20 complete ruwbouw voor brede toepassingen, inclusief ontwerp, engineering, productie en assemblage. Dankzij de decennialange ervaring in de utiliteitsbouw en prefab-betonindustrie, kijkt het op een andere manier naar gebouwen. Prefab-draagconstructies worden slimmer ontworpen, zodat ze veel langer functioneel bruikbaar blijven en in de toekomst kunnen worden aangepast en hergebruikt.
CD20 is pionier op het gebied van modulair bouwen. “Onze vernieuwingsdrang zetten we in om de grote bouwopgaven te versnellen en duurzamer en slimmer te ontwerpen, zoals voor De Elementaire School. Eenvoud en modulair denken zit in onze aard. We zijn hier als het kind met de grote legodoos. Of beter gezegd: als degene die zelf de legoblokjes bedenkt en maakt.’

Merosch

Bart Advokaat

Bart, senior adviseur en partner bij adviesbureau Merosch, heeft zeer veel ervaring in de utiliteitssector, zo ook met bestaande en nieuwe scholen door het hele land. Zijn doel: de duurzaamheids- en technische ambities waarmaken en waar mogelijk overtreffen. Hij beschikt over de benodigde inhoudelijke kennis en is communicatief sterk. De kracht en ambitie van Bart en van Merosch is om in de projecten voor het hoogst haalbare te gaan op de thema’s gezondheid en duurzaamheid.
“Samen zetten we koers naar een beter morgen en dat is geborgd met De Elementaire School – dankzij de constructieve samenwerking heeft het consortium hiermee echt een innovatief en uniek concept ontwikkeld. En voor een normbudget-schoolgebouw levert dit heel veel meerwaarde op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit.”

Royal Haskoning DHV

Frans de Zwart

In Frans’ visie moet er afscheid worden genomen van het traditionele ontwerp- en bouwproces van ‘iedere keer opnieuw alles uitvinden’. In plaats daarvan moet er industrieel worden gedacht, waarbij het gebouw met basiscomponenten voor 90 procent fabrieksmatig wordt geproduceerd.
“Als constructief ontwerpers zijn we daar al meer dan 50 jaar mee bezig. Met als basis de IKEA-gids, zijn we vanuit de constructieve concepten voor scholenbouw gaan doordenken in de ontwikkeling van een industriële school, resulterend in meer product met een hogere kwaliteit tegen een lagere prijs. Het bijzondere aan het proces was dat alle betrokkenen direct meegingen in deze ontwerpfilosofie. Het bijzondere aan het concept is dat je met een beperkt aantal elementen eindeloos kunt combineren en daarmee veel unieke schoolgebouwen kunt ontwerpen.”